BESNİ ÜZÜMÜ’NÜN PATENTİNİ ALDIK.

Besni Üzüm’ünün Tescili Noktasında Besni Belediyesinin yapmış olduğu tescil başvurusu onaylanarak.Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürünler dairesi tarafından onaylanmıştır.

Konu ile ilgili açıklama yapan Besni Belediye Başkanı İbrahim ÖZTÜRK

‘’ Kıymetli Hemşerilerim yıllardan beri bütün Dünyanın , Ülkemizin yakinen bildiği Besni üzümü ile ilgili Belediyemizin yapmış olduğu patent başvurusu Türk Marka ve Patent Kurumu tarafından  tescillenerek neticelenmiştir. Bu başvurunun neticelenmesi noktasında katkı sağlayan  personellerime, ilçe tarım müdürlüğüne ,İl tarım müdürlüğüne ,üst düzeyde bu işin takipçisi olan T.B.M.M Başkan vekilimiz Ahmet aydın Bey’e sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Yaklaşık 4 Yıldan beri yapılan çalışmalar, değerlendirmeler, raporlamalar sonucunda Besni Üzümümüzün patentini almış bulunmaktayız. Ürünümüzün tescil edilmesi, Tescilli bir ürün olarak  daha iyi standartlarda pazarlanabilmesi, Pazar bulması ciddi bir sektör olması hususundaki çalışmalarımızı’ da daha aktif bir şekilde yürüteceğiz. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.