BESNİ ÜZÜMÜ İLE ALAKALI PATENT ENSTİTÜSÜNE İTİRAZ BAŞVURUSUNDA BULUNDUK.

Belediyemiz tarafından Besni Üzümü Patent Başvurusu Türk Marka ve Patent Kurumu tarafından Adıyaman Besni üzümü olarak tescillenerek neticelenmişti.

Karara itirazdan bulunan Besni Belediye Başkanı Konu ile ilgili yaptığı açıklamada  ’Besni üzümü ile alakalı Belediyemiz tarafından patent enstitüne yapılan müracaat doğrultusunda Besni üzümü aynı  zamanda Tarım Bakanlığının ürün adı olarak geçtiğinden direk Besni üzümü olarak patentinin verilmemesi ile ilgili patent enstitüsünün bize bir itirazı olmuştu. Bu doğrultuda da patentin Adıyaman Besni üzümü olarak çıkması yönünde bir karar çıktı. Bizde Her şeye rağmen bunun doğru olmadığını üzümün direk ülkemizde ve dünyada Besni üzümü olarak bilindiğini Başka bir ismin beraber zikredilmesinin doğru olmadığı yönünde bir talepte bulunduk. T.B.M.M Başkan vekilimiz Ahmet AYDIN Bey’in Patent Enstitüsü başkanımız Habip ARSLAN bey ile yapmış olduğu görüşme sonrası itiraz edilmesi neticesinde Adıyaman ifadesinin kaldırılabileceği yönünde bize görüş geldi. Bizde o görüşe istinaden itirazımızı yaptık. Tahmin ediyorum bir buçuk ay içerisinde  bu düzenleme tamamlanıp Besni Üzümü adı altında coğrafi işaretimizi alarak patentimizi sağlamış olacağız’’ dedi.