23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Besni Belediye Başkanlığı Koltuk Devri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın 91´inci yıldönümü nedeniyle her yıl geleneksel olarak yapılan protokol koltuk devrinde Besni Belediye Başkanlığı koltuğuna Gülsüm İbrahim ERDEMOĞLU  İlköğretim Okulu öğrencilerinden 4. Sınıf öğrencisi Şerife Naz BOZAK  ile 2. Sınıf öğrencisi Elif Rana GÜLLÜ oturdular.

Yeni Başkanlar ilk icraat olarak, parkların düzenlenmesi, okullardaki sorunları ve eğitimde yapılması gerekenler ile ilgili yapacaklarını anlattılar.

Besni Belediye Başkanı Eyyüp Mehmet EMRE  koltuğunu devrederken ‘’ Geleceğin Başkanları ve yöneticileri olan çocuklarımızın, 23 Nisan 1920 tarihinde açılan TBMM’nin kuruluşunun 99. yıldönümünü ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği bugünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. TBMM’nin açıldığı gün, bağımsızlığa ulaşma yolunda Türk Ulusunun kendi azim ve iradesine inanarak başlattığı var olma mücadelesinin en önemli adımıdır. 23 Nisan; Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızın omuzlarında yükseleceğine inanan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk ve dünya çocuklarına armağanıdır. Bu duygu ve düşüncelerle çocuklarımızın bayramını, tüm vatandaşlarımızın Ulusal Egemenliğini kutluyor; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm vatan kahramanlarını saygıyla anıyorum” ifadelerine yer verdi.